Keresés ebben a blogban

2016. november 30., szerda

Így logikus

Megismételte. Sőt, még részletezte is.
A butaságnak vannak fokozatai. Én legbutábbnak azt az embert tartom, aki járt iskolába, ott vélhetőleg megtanították írni-olvasni, és mégis képtelen elhelyezni magát a környezetében. Vigyázat, nem az intelligenciát kérem számon, azzal születni kell, ha valaki miniszterelnök akar lenni és lesz is, az születési hiba, betegség, azzal nincs dolgom, azt nem kérhetem számon, ahogyan nem bántható senki azért, mert púpos vagy karikalábú vagy alacsony termetű. A környezeten nem is a többi miniszterelnököt értem, vagy más politikusokat, az jó, az a természetes akolmeleg, végülis van olyan, aki például kifejezetten feszélyezve érzi magát értelmes emberek társaságában - mondom, ezt értem, jó modorú, civilizált nők, gyerekek és férfiak között nem lehet jó annak, aki a baromfiszaros udvaron szeret meg a futballstadionokban. Pusztán a kort és a földrajzilag meghatározott helyszínt értem környezeten. A huszonegyedik századi Magyarországot.
Ahol egy közepesen olvasott alsótagozatos már nem mond ilyeneket:

'a politikai korrektség miatt "korlátozva voltunk", mert "ha nemzetről mertünk beszélni, akkor azt nacionalistának minősítették", ha a teremtésről volt szó, akkor "klerikálisak, feudálisak és középkoriak voltunk", ha pedig a családról, egy férfi és egy nő házasságáról beszéltek, akkor azt "szexistának vagy homofóbnak" bélyegezték.'

Ez a futballista tényleg azt hiszi, hogy a politikai korrektség támadandó, elvetendő szörnyűség, ez most már tényleg azt képzeli, hogy a mérce a baromfiszaros udvar, a viselkedés normája pedig a szotyolaköpködés mint a civilizáció legfelső foka. Ha nem ezt hinné, legalább nem ismételte volna meg a múltkori megjegyzését, akkor vélhetnénk úgy, az csak egy hangosabbra sikerült mentális szellentés volt, tegyünk úgy, mintha meg sem hallottuk volna.
Dehát megint mondja. És taglalja. A nemzetet, a teremtést meg a férfi-nő házasságot. Hogy az a politikai korrektség szerint nacionalizmus, a feudális középkor és homofóbia.
Az! Nem a politikai korrektség szemléletmódjának az alapján, hanem a minimálisan tisztességes emberi gondolkodás alapján! Ha valakiben már fel sem merül a kétely, hogy megnyilvánulhat-e mint nacionalista, középkorban ragadt embergyűlölő, az nemcsak iszonyatosan buta, hanem elsősorban ócska gazember!
Sokszor mondtam már, ismét meg fogják választani. Ez kell a népnek.