Keresés ebben a blogban

2016. november 5., szombat

Barbárok

Semmi különös nincs abban, amit most ideteszek. Egy cikk a sok közül az internetes "orgánumok" valamelyikéből. Nincs benne egyetlen ép mondat sem. Ilyen-olyan hibák, nyelviek, fogalmazásiak, elütések, van minden.
Arra vagyok kíváncsi, milyen elv szerint van ez rendjén. Érdekel valakit, hogy ilyet az ember nem enged ki a kezéből? Hogy odakint a természetben ilyen működési körülmények között kipusztulna a növényzet? Ha bármelyik faj az állatvilágban megengedné magának hogy bármelyik életciklusát efféleképpen szétzilálja a rendetlenség, az a faj nagyon rövid idő alatt eltűnne.
Nem lehet megértetni ezzel a magát újságírónak tartó bagázzsal, hogy minden ilyen slendrián holmival közelebb viszik a saját fajukat a teljes széthulláshoz?

Úgy készül az ob-ra, hogy a 25 méteres medencében az 1500 méter gyorsot leszámítva az összes rekord az övé? „festene a lista, ha az is az enyém lenne, nem? Egyébként gondolkoztunk is rajta, hogy itt, a százhalombattai ob-n bejelentjük a csúcsjavítást – de mikor...?!” Merthogy a négynapos magyar bajnokságon minden egyéni számban úszik.

Hosszú hozzátette, számára az ob egy jó alkalom az edzésre, mert nem állhat le, jön a rövidpályás-világbajnokság. És a világkupa során is volt alkalma pihenni, mert volt rajta nyomás, utazgattak, olyan volt, mintha szabadságon lett volna, bár a kilenc állomás egy kicsit hosszú volt.

Hosszú azt is elmondta, hogy Rióban végül teljesült minden álma, háromszoros olimpiai bajnok lett és ezt még a mai napig furcsa, lehet, hogy élete végig az lesz.

Továbbra is imádja az úszást, bár néha rossz reggel úgy ébredni, hogy végiggondolja, mit kell tennie az edzésterv szerint. De a világkupa utolsó állomásáról, Hongkongból visszatérve is súlyzóval indította a napot.Bár aranyesélyes szinte minden számban, a presztízs is fontos, nem éppen a magyar a bajnokságon szeretné elveszíteni a veretlenségét. Az pedig, hogy inkább pihenéssel töltse az idejét, kizárt: