Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 31., szerda

Az alvégről

Láttam egy képet. Bahreinben készült a magyar miniszterelnök lányáról és vejéről. Szigorúan magánutazásról van szó a lány közleménye szerint, minden egyéb hazugság.
Én el is hiszem. Tessék csak alaposan megnézni a képet, nem rögtön hőbörögni, beszélni bele a levegőbe, bennfentességről meg illetéktelenségről. Nem szabad ilyen rosszindulatúnak lenni. A bahreini energetikai miniszter nyilván a család rokona, a magyar konzul meg nyilván a család barátja, meghívták a gyerekeket, leraktak egy gumimatracot a nappaliban, hogy legyen hol aludniuk szegényeknek, a kép meg azért készült ilyen protokolláris kompozícióban, mert a fotós egy magyar faluban tanulta a fényképezést, Felcsúton az esküvőkről is ilyen beállítású felvételeket szokott meg.
Az egész bensőséges falusi miliőre a legtisztább bizonyíték a két fiatal öltözéke. A fiú mindjárt lepattanó gombja a kihízott, gyűrött zakón, a szép fehér kabátka a jajrózsaszín, eldöntetlen hosszúságú ruhácskán mind bizonyíték a látogatás rokoni magánjellegére.
Hivatalos tárgyalásra ugyanis illik rendesen felöltözni.


6uBtkIJR81HGqhUYs