Keresés ebben a blogban

2016. március 7., hétfő

Egy lányról. Okos, szép és fiatal

Nem tudok róla, hogy a világtörténelemben bármikor egy despotát öregemberek zavartak volna el. Fiataloknak szokott lényeglátó véleményük lenni a hatalmi tébolyban megbetegedett, gyáva, rendkívülien ostoba és általában kis termetű alakokról. A fiatalok ilyesmiben ritkán tévednek.
A vidéki futballista sokmindent tett már, amibe egy, a miénknél kevésbé szánalmas országban régen belebukott volna.
A tanárokkal hiba volt kikezdeni. A tanárok egy részéért a fiatalok rajongani szoktak, más részüket utálják. De bántani azokat sem hagyják.
A fiatalokkal azt nem lehet, amit egy butaságba és félelembe sötétült országgal tesz egy gátlástalan rablóbanda, lényegében huszonkét éve folyamatosan. Ezek a gyerekek akkor születtek, amikor a gátlástalan rablóbanda rájött, hogy itt bármit meg lehet tenni. Egészen addig, amíg azok a gyerekek föl nem nőnek.
Felnőttek.




Kell valaki, akivel választásokat lehet nyerni? Kell miniszterelnök-jelölt? Persze, hogy kell, amíg az emberiség rá nem jön, hogy a politika az emberré válás gátja.
Itt van ez a lány. Régen mondom, Magyarországon hitele csak egy fiatalnak lehet, egy nőnek, akinek sosem volt köze a politikához.
Mire tetszik még várni? Vagy Kövesdi Veronika fogja elzavarni a hordóhasú bimbasit vagy senki. (Egy lányt már ajánlottam, nem kellett, mennyi időnek kell még eltelnie, amíg rájönnek a politikus urak, hogy kívül tágasabb?)