Keresés ebben a blogban

2013. november 30., szombat

Petőfi Sándor a Nemzeti Múzeum összes lépcsőjén elszavalja a Nemzeti Dohányboltot

„11 milliárd forintból épül kreatív innovációs és tudáspark a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2017-re, újra felállt az Országmárka Tanács, 2014. január 1-jétől kiemelt kormányzati háttérintézménnyé válik a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ, immár regionális jelentőségű rendezvénnyé fejlődött a Gombold újra! öltözéktervezői pályázat, és az állam a Széchenyi Tőkealapban történt tulajdonrész-vásárlása után két fiatal magyar divattervező üzleti partnerévé is vált.”

Hogy mi van?

kreatív innovációs és tudáspark
Művészeti Egyetemen
Országmárka Tanács
Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ
Gombold újra!
Széchenyi Tőkealapban

Most komolyan kérdezem, értenek ebből egyetlen szót is? Vagy hülyéskedik valaki? Mit lehet csinálni egy kreatív innovációs és tudásparkban? Mondjuk csónakot hajtogatni újságpapírból? Azoknak, akik művészeti egyetemet végeztek? Ahol is művészetet tanultak? Valamint természettudást, nehézipart és tépéscsinálást meg pákászatot. Akkor ezek, akik ezt már mind tudják, az országmárka tanács javaslatára előbb tanácsolni fognak egy országmárkát a zulukafferoknak, mert nekik még nincs ilyenjük (vagy ha volt már, ellopta valaki abból a pléhdobozból, amiben tartották a szivarvégekkel együtt, és bár Vanek úr már följelentette őket a Gombold újra! nevű cserkészcsapatnál, a vizsgálat nyilván sokáig fog tartani, mert a lift fölesett a negyedik emeletre, és ott most a Széchenyi Tőkealap horgászik, kéretik csöndben maradni, mert a tőkehal nagyon érzékeny és hamar megszökik, azután viszont már csak a tőkesúly marad, ami Marx Károly szerint olyan kártékony, hogy úgyis a vitorlázás végét fogja jelenteni röpke 5-600 év alatt), majd midőn az országmárka legyőzi az összes többi márkát, befut a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központba, közvetlenül a füstölgő gyárkémények alá, elszavalja Petőfi Sándor Nemzeti Dohánybolt című versét, miközben a részeg állomásfőnök várja a pálmabor csatlakozását a délutáni rozspálinkához. És közben fagottozik, bár időközben elveszítette a pontos fúvóképességét.

Vagy csak beugrottam? Azt akarták kipróbálni, lesz-e olyan bárgyú alak, aki megpróbál elgondolkozni, mit jelent a fenti szöveg? Pedig csak egy rosszindulatú beépített ügynök lejegyezte a Nemzeti Bank elnökének legújabb tervezetét. Amiről majd holnap azt mondják, ez még csak a vázlat.

Na jó, állj az egész! 11 milliárd. Erről szól a dolog, a többi a szokásos kamu. Csak ez most túl jól sikerült. Nem mondom meg, kié lesz mennyi, azaz hogyan osztják el maguk között a fiúk, nagyjából úgy, mint a Tisztiházat meg az összes többit. Dehát nem is kell megmondanom, tudják azt nélkülem is.

Ja, és majd' elfelejtettem:
"Szétpisálták a templomot a bulizók, el kellett keríteni... a 6-7 éves iskolások meg a szarszagban levegőztek."

(Szó szerinti idézet a Hír24 portálról. Ez egy komoly orgánum a hírportálok között. És az is marad, amíg szét nem pisálják. A szarszagban.)