Keresés ebben a blogban

2024. augusztus 25., vasárnap

Tényleg?

 Karácsony Gergely két feltétellel támogatná a 2036-os budapesti olimpiát

Elég egy is. Akar-e a nép olimpiát egy olyan országban, amelyik minden eresztékében recseg-ropog, amelyik a pusztulás szélén áll, mert az állampárt és a kormánynak nevezett bűnbanda rombolása végleg elérte a célját: a totális rablás végrehajtását. Akar-e a nép olimpiát 2024-ben egy olyan bűnbanda országlásakor, amelyik most beismerten 12 évre előre tervez. Főpolgármester úr! Egyszerű kérdéseket kellene föltenni, és azokra válaszolni. Nem olyan nehéz, minimális gondolkodás után szokott sikerülni.

P.S: Borzasztóan idegesít, ha egy ember, aki ősidők óta megkapja a szavazataimat, ennyire nem képes egy negyedikes közepes tanuló szellemi szintjén elvégezhető feladatra, aki kormánynak nevez egy köztörvényes bűnszövetkezetet, és feltételezi róluk, hogy képesek bármilyen pozitív cselekedetre. Nem azért jöttek. Nem vélik úgy, hogy az volna a dolguk. Kártételre, pusztításra születtek, azt teszik. Azt is tehetségtelenül, mert ha romokban is, még megvan az ország. Még lehetne valamit kezdeni vele. Persze ahhoz előbb meg kellene próbálni értelmesen gondolkodni, fogalmakat legalább hozzávetőlegesen tisztázni.

2024. augusztus 19., hétfő

Kezdetben volt a tett (Goethe: Faust)

Sokat beszélnek mostanában Magyar Péter kórházi akciójáról. Kik méltatják, hogy na végre valaki a fontos dolgokról beszél, kik összevissza hazudoznak, de már megint nem látom sehol az "elemzésekben" az egyetlen értelmes kérdést. Miért szólította fel Magyar Péter a Magyarország miniszterelnöki tisztségét bitorló alakot a nyaralásból való hazatérésre annak céljából, hogy intézkedjen az egészségügy válságos helyzetében?

Lehetne akár örvendetes is, hogy hallható egy "ellenzéki" hang, hogy ez megnevezi az ország legnagyobb gondjait, de nem az. Mert ez a hang a "kormányhoz", azaz egy társadalomtudományilag definiált intézményhez szól, azaz "politikai" tényezőnek tekint egy bűnszövetkezetet. Még mindig nem hallom ettől a hangtól az egyetlen értelmes intézkedésre való felszólítást, ami a világtörténelem leggyalázatosabb válságának megoldását jelentené: a bűnszövetkezet törvényes, a büntetőtörvénykönyvben lefektetett paragrafusok alapján való eltakarítására. Tessék szíves lenni valahogyan eljutni annak a felfogásához, hogy Magyarországnak tizennégy éve nincs semmiféle kormánya, semmiféle olyan társadalmi berendezkedése, amit államként vagy legalább országként lehetne kezelni. 2010-ben végleg megszállta az országot egy olyan bűnbanda, amit azért nem lehet a "maffia", esetleg "cosa nostra" kifejezéssel illetni, mert az említett szervezetek olyan bűnözőkből állnak, akik soha nem akartak másnak látszani, akiket nem az ember iránt érzett zsigeri gyűlölet vezérel, és nem utolsó sorban akik képesek egy bűnszervezet felépítésére és szakszerű működtetésére. Ezenkívül egyikük sem akar miniszterelnök lenni, nem működik bennük az egész világra kiterjedő hatalmi téboly, tisztában vannak a saját képességeikkel. Egy szicíliai suttyó is elvárja, hogy féljenek tőle, de nem akarja, hogy a suttyósága miatt tiszteljék, ahogyan a csúti suttyó folyamatosan követeli, hogy a világ csodálja a faragatlanságát, a jellemtelenségét, az ízléstelenségét, ami abban is megnyilvánul, hogy képtelen gátat szabni a féktelen zabálásának, hogy kizárólag zsebretett kézzel gurul végig a világpolitika legfontosabb épületein, és folyamatosan a maga gusztustalan nézeteivel köpi tele a közéletet.

Amíg Magyar Péter be nem jelenti, hogy felkért öt büntetőjogászt, tíz olyan gazdasági nyomozót, akik a közgazdaságtudományon kívül azzal is tisztában vannak, hogyan lehet felderíteni a Kajmán szigeteken és a többi, nem ismert helyen eldugott hatalmas összegeket, amikről a csúti primitív naponta növekvő fölfuvalkodottságában azt hiszi, soha senki meg nem találja őket, valamint hogy perek százait indítja egyszerre az öt jogásznak alárendelt ügyvédek, ügyészek közreműködésével; amíg be nem jelenti, hogy az első letartóztatást követő igazgatási vákuumban azonnal intézkedik a teljes körű államosításról, ami után csak azok kapják majd vissza hiánytalanul a vagyonukat, akik igazolni tudják annak tisztaságát, addig Magyar Péter most következő bármilyen akciója számomra (és minden gondolkodásra képes ember számára) egy hangoskodó vizesnyolcas semmilyen következménnyel nem járó hőbörgése marad.

Tényleg elég volt. Tényleg nem akarom elhinni, hogy egy ember képtelen az értelmes cselekedetre, ha valóban a tett a célja, hogy egy újabb szájtépő akarja megvárni a 2026-os választásokat. Nekem ugyanis tökéletesen mindegy, mekkora a tömegvonzása valakinek, hány embert képes az utcára vinni, mert ennyi idő után azt azért már észre kellene venni, hogy ugyanúgy nem történik semmi, ahogyan eddig, az elmúlt tizennégy évben különösen. Hogy valakinek már törlesztenie kellene azt az adósságot, amit az ostoba és impotens politikusok halmoznak harmincöt éve: ennek a nyavalyás kis tolvajnak a közéletből való teljes kiiktatását.

Azt pedig sehogy másként nem lehet megtenni, csak a fent vázolt módon.

2024. augusztus 14., szerda

Mi fontos

 

Annyira büszke a Nemzeti Sport a magyar érmekre, hogy átrajzolta a Balkán térképét, és letörölt róla egy országot


Ezt a térképet az egyik tekintélyes hírportál közölte. A fölötte látható címmel együtt. Azon kívül, hogy "letöröltek egy országot", a portálnak nincs egyéb mondanivalója. Nekem van.

Ez a ronda firkálmány itt nemcsak azért undorító, mert folytatja a nagymagyar hőzöngést, hogy ugyanis mi mennyivel különbek vagyunk a minket körülvevőknél, hanem mert a sportújságírók általános szellemi színvonalánál is mélyebben tartózkodó újság azt képzeli, hogy a fenti adat jó nekünk, büszkék lehetünk rá, íme a világhírű magyar felsőbbrendűség legújabb manifesztuma. Holott ez sem igazol egyebet, mint a szánalmas valóságot: az effajta ábrák homályosítják el végképp az amúgy is szűk látóterű tekinteteket, amik különben már enélkül is képtelenek a lényeget látni. Ez a nép sosem volt képes arra, hogy körül nézzen a világban, hogy megkülönböztesse a fontos dolgokat a mellékesektől, a hasznosat a kártékonytól, de a csúti primitív harmincöt éve tartó domináns befolyása alatt a maradék tartását is elveszítette, az éppen csak el nem bődülő generális butaság a miniszterelnöki munkakört bitorló kertitörpe képességeihez idomult.
Ideírok adatokat. Svédország területe ötször nagyobb, mint Magyarországé, többen is lakják, az egy főre jutó GDP-je kevés híján a négyszerese a miénknek. Négy aranyérmük van, négy ezüstjük, három bronzuk, ez összesen nyolccal kevesebb érem, mint a magyaroké, ezzel a tizennegyedik Magyarország mögött a tizenhatodikak. Norvégia csak négyszer nagyobb ugyan, de a GDP adata hatszoros. Ők a tizennyolcadikak. Ausztria a harminchatodik, Svájc negyvenkettedik.  Belgium (többen lakják, mint Magyarországot) a huszonötödik. Dánia huszonkilencedik.
Ugye nem kell mondanom, mi a különbség a jelzettek és Magyarország között amúgy általában. A sportot tekintve különösen az "állami támogatás" - ami mint tudjuk, a mi pénzünk, a csúti primitív azt költi - a fentieknél szinte kimutathatatlan, nálunk 2,5 százalék, a többszöröse az uniós átlag 0,7-jének. 
Fent nevezett országokban nem azt tartják elsőrendű kérdésnek, hány érmet szereznek egy olimpián. Magyarországon ez mindig mindent elsöprő adat volt, a fasiszta Horthy-rendszerben éppúgy, mint a fasisztakommunizmus évtizedeiben. És most megint, a fasisztakommunizmus legrosszabb változatában.

2024. augusztus 12., hétfő

Olimpia 2.

Sokan fognak haragudni rám. Talán többé meg sem nyitják a Jóreggelt Európát. De nem volna tisztességes, ha szó nélkül hagynám az elmúlt két hét egyik legfontosabb eseményét. Magyarország számára legalábbis.

Ideírom mindjárt az elejére a mai bejegyzésem lényegét, hogy aki nagy hazafinak, hajdanerősmagyarnak érzi magát, már itt abbahagyhassa az olvasást: egyáltalán nem kerülök euforikus hangulatba a 19 (megnéztem) magyar éremtől. Úgy is mondhatnám, így kiemelve az érmek magyarságát inkább bosszant. Dühbe gurulok, ha azt hallom, hogy milyen büszkék vagyunk mi magyarok a magyarok fantasztikus teljesítményére. Meg hogy pláne a lélekszámhoz képest. Örülök például Milák Kristóf érmeinek, de nem azért, mert ő magyar, ezenkívül piszkosul nem érdekel, milyen körülmények vezettek a megnyerésükhöz. A többiekének is örülök, nagyon helyes gyerek némelyikük, de én személy szerint Kós Hubert meg Márton Viviana meg a többi ifjú ember sikerének örülök, és nem annak, hogy ők magyarok. Kétségkívül közelebb vannak hozzám az állampolgárságuk által, mármint földrajzilag meg egyéb ilyen körülmény miatt, de ezzel nem akarok foglalkozni, mert ha törődnék ezzel, akkor inkább taszítana.

A magyarságukon kívül a másik, ami nem érdekel, hogy mennyi munka és lemondás van a teljesítményük mögött. Ha ugyanis munkának és lemondásnak élik meg, akkor sürgősen tessék abbahagyni. Egyetlen foglalkozás, egyetlen önként választott munkakör művelői esetében sem akarom hallani, hogy az neki milyen áldozatot jelent, mert ha így van, akkor abból a munkakörből nagyon gyorsan takarodjon el, kínlódni bármilyen feladat elvégzésekor lehet, ha az élet kényszeríti az emberre. Éppen ezért, elsősorban ezért felháborítónak tartom a magyar olimpikonok százmilliós "jutalmát", de a nyolcadik helyért kifizetett hárommilliót is. Százmillióért egy tanár például 30-40 évig dolgozik, a munkája értékéről most említést sem teszek, mert azt végképp nem lehet összehasonlítani a néptömegek néhány percig való szórakoztatásával.

És itt jön a lényeg. A magyarok, a magyarság iránt valaha érzett rokonszenvemet, valamelyest azonosulásomat ez a kis nyavalyás ölte ki belőlem. Ez a tanulatlan, rosszízlésű selejt, ez a nagyhasú, bárdolatlan torzulat, a Magyarország miniszterelnöki tisztségébe befurakodott, gyűlöletet sugárzó bosszúgóc, akinek a kezében minden értéktelenné válik, szemét veszi körül, bárhová nyúl.

Azt már nem írom ide, mennyi pénz folyt el erre a néhány éremre, meg hogy azt mire kellett volna költeni, mert az már egy másik aspektus. Az sem szívderítőbb, de az csak közvetve lélekgyilkos. Az "csak" az anyagi pusztítás része, az hamar helyrehozható, amint ez a kis nyavalyás megkezdi életfogytiglani büntetésének letöltését. 

Amit itt leírtam, ami csak a sűrítménye a jelzett borzalomnak, az a jövő sok évtizedének nyomorúságát jelenti.

2024. augusztus 5., hétfő

Olimpia

Azt olvasom, hogy "bár kikapott a negyeddöntőben, a hazai szövetség bronzérmesként tekint Hámori Lucára". Tetszik érteni? A hazai szövetség nem tekinti győztesnek az algériai Iman Helifet, sőt, egyáltalán emberszámba sem veszi, mert a "hazai szövetség" nem tartja nőnek Iman Helifet. Gondolom, meg is fogják kapni a dicséretet a legmagasabb helyről, hiszen nem tettek egyebet, mint érvényt szereztek a legmagasabb hely bornírt, fasisztoid, mindenhonnan gyűlöletet fakasztó viszonyulásának a világ többi részéhez.

Aztán azt is olvastam, hogy az "apostoli szentszéket" elszomorították az olimpia megnyitójának egyes jelenetei. Tetszik tudni, mi az az "apostoli szentszék"? Az egyik elnevezése a sok közül a világ legtöbb  kárt tett intézményének, ami kétezer éves fennállása alatt százmilliók erőszakos halálát okozta, mentális szorításával ma is milliárdnyi "hívőt" akadályoz az emberré válás kiteljesedésében - ez a pápaság fennkölt titulusa. Mely titulus természetesen nem törődik azzal, hogy a pápaság nem "apostoli", azaz nem Jézus küldötte, minthogy Jézus nem küldött soha senkit sehová, különösen egy olyan vallás tisztségviselőjének nem, amihez neki abszolút semmi köze nem volt, ő nem új vallást akart, csak a saját zsidóságát próbálta óvni a későbbi keresztény papokhoz hasonló sipisták aljasságaitól (aposztolosz ráadásul görög szó, amit egy arámi-héber nyelvű kultúra latinra fordított, majd olaszra aktualizált változatába gyömöszölnek bele, párosítva ezt a tódítást egy másik ócska hazugsággal, amennyiben "szentnek", azaz isteni tulajdonságú erkölcsi tisztaságúnak nyilvánítanak egy velejéig romlott, harácsoló, hatalmas világi vagyonra bazírozott "széket", a pápa "trónját"). Ez a szék most szomorú. Azaz véleményt nyilvánít valamiben, amiben az égvilágon semmi illetékessége nincs, miközben néma maradt például a zsidók kiirtásakor, mely ügyben számos érintettségre hivatkozhatott volna, ha Hitler netán kérdőre vonja az "apostoli szentszéket".

Ezenkívül belenéztem egy kézilabda meg egy kosárlabda meccsbe, minek következtében rezignáltan megállapíthattam, hogy a futball mellé ezek is felzárkóztak a maguk tisztátalan, az ember testi épségének veszélyeztetését célzó, az eredeti játék szellemét kiirtó felfogásukkal, hogy tovább szítsák a közönség állatias ösztönmegnyilvánulásainak mélyén lapuló gyilkos vágyakat. Minta az amerikai futball, egy sajátosan erőszakos történelemből sarjadt, magát férfiasnak vélő, szellemtelen, vérszagra csalogató "játék".

Várom az úszás és az atlétika szabályainak módosítását, hogy az úgynevezett sportvezetők végre az igazán illetékes kezekbe helyezzék e szabályok kialakítását, mondjuk a magyar miniszterelnöki tisztséget bitorló kertiszobor és az amerikai szalmafrizurájú kupec lehetne erre a legalkalmasabb. És akkor ezek a szabályok úgy kezdődhetnének, hogy minden versenyző kapjon egy revolvert, és az nyer, aki a legtöbb versenytársat képes kilőni, aki nála gyorsabb, ügyesebb...

Olykor eszembe jut, mit szólna Aldous Huxley, ha látná ezt a szép új világot...