Keresés ebben a blogban

2016. október 17., hétfő

Átszámítás

Mértékegységi feladványokat próbálok megoldani. 1 fidesz hány emeszempé*? Próbáljuk úgy elképzelni, hogy 1 fidesz - bocsánat, elfelejtettem mondani, ez a hülyeség egysége - szóval egy fidesz eléréséhez hány emeszempé kell. Mondjuk, ha öt emeszempés tömegét vesszük, az kiadja-e mondjuk a debreceni polgármester tömegét, aki mint tudjuk, ülve nyalja a holdat. Azt hiszem, nem. Inkább úgy jó az átszámítás, hogy mondjuk 1 fidesz = 12 emeszempé. És körülbelül 2 kádéenpé lehet a következő pár, amiből ugye az következik, hogy 1 kádéenpé = 6 emeszempé. Aztán itt van a következő kérdés, hány elempé 1 fidesz? Régóta nagy a verseny, a társelnök asszony mai megnyilvánulása után nem maradt kétség, az eredmény: pari. 1 fidesz = 1 elempé. Nehéz ám ez a számítás, mert bizonyos szempontból lehetne a kádéenpé is pari, dehát a hülyeségnek is van egy bizonyos súlya, és ezek a kádéenpések hiába volnának bőven versenyképesek a hülyeségi versenyben, ha pusztán az IQ-szintet nézzük, annyira jelentéktelenek, hogy már a hülyeségük is alig mérhető.
Az elempé az más. A lemondott elnökük egymaga csinált annyi kárt, hogy még a leghülyébbek is csettintettek, de a távozásával azért a károkozás mértéke alig csökkent. Ilyen kicsi, ilyen jelentéktelen csoportosulástól azért szép, ha az átszámítási kulcsuk azonos mértékegységet mutat a leghülyébbekkel.
Persze figyelembe kell venni a napi változásokat is. Itt nincs etalon, mint az egyéni hülyeség mérésében. Mert hiába nem változik például a kormánypárt legmélyebben elhelyezkedő belsőhármasának az elbődüléshez viszonyított szintje, mindig vannak új csatlakozók. Akik képesek növelni a hülyeségnek a holdat ülve nyaló mértékét.
Itt van a legújabb.

„A politikailag a kormánnyal szimpatizáló médiumok az interneten jelentős kisebbségben vannak olvasottsági szempontból és számszerűen is" – tette hozzá Gulyás.

Ez még büszke is arra, hogy az egyetlen hírközlési eszköz, amit még nem igazán sikerült megalázni és megfélemlíteni, azt mutatja, már relatív többségük sincs az országban. Az a szerencséje ennek a jellembajnoknak, hogy a többieket megakadályozza ebben a felismerésben az övéhez hasonló hülyeségi szintje.

* Valamikor az emeszempé kemény magja volt a hülyeség abszolút egysége, nem hittem, hogy azt sikerül egyszer alulmúlni